1. | MARGERITA PROSCUTTO E FUNGHI | |
Sos pomidorowy, mozzarella, szynka cotto, ¶wieże pieczarki | ||
2. | MARGERITA | |
Sos pomidorowy, mozzarella, bazylia | ||
3. | MARINARA | |
Sos pomidorowy, oregano, czosnek, anszua | ||
4. | IL PESCATORE | |
¦wieże pomidorki koktajlowe, tuńczyk, mozzarella, oliwki czarne | ||
5. | CAPRICIOSA | |
Sos pomidorowy, mozzarella, karczochy, pieczarki ¶wieże, oliwki czarne, różowa szynka | ||
6. | DIAVOLA | |
Sos pomidorowy, mozzarella, salami pikantne | ||
7. | MIMOSA | |
¦mietana, mozzarella, kukurydza, bazylia, szynka różowa | ||
8. | WIUSTEL E PATATINE | |
Mozzarella, parówka, frytki | ||
9. | A MODO MIO (6-różnych kawałków) | |
Sos pomidorowy, papryka, pieczarki, mozzarella, frutti di mare, oliwki czarne, salami, prosiutto crudo | ||
10. | FRUTTI DI MARE | |
11. | PARMA | |
Mozzarella, plastry pomidora, szynka parmeńska, rukola, parmezan | ||
12. | VEGETARIANA | |
Sos pomidorowy: papryka, cukinia, bakłażan, cebula | ||
13. | PIZZA CON BUFOLA | |
Pomidor, mazzarella di bufola, bazylia, bakłażan | ||
14. | RIPIENO (pizza w postaci pieroga) | |
Sos pomidorowy, mozzarella, salami, szynka cotto, pieczarki | ||
15. | FOCACCIA | |
Spód od pizzy |
1. | Penne all`arrabiata | |
Makaron rurki, pomidorki koktajlowe ,czosnek, ¶wieża pietruszka, papryczka pikantna | ||
2. | Spaghetti agilo olio e peperoncino | |
Makaron z oliw±, pikantny, czosnek | ||
3. | Spaghetti al pomodoro | |
Makaron, pomidorki koktajlowe, bazylia, ¶wieży czosnek | ||
4. | Linguine olive e capperi | |
Makaron z oliwkami czarnymi, kaparami, pomidory koktajlowe | ||
5. | Bucatini alla matriciana | |
Makaron, cebula, pomidory koktajlowe, boczek, pietruszka | ||
6. | Rigatoni alla bolognese | |
Makaron, mięso mielone, groszek, marchewka, pieczarki | ||
7. | Penne alla siciliana | |
Makaron rurki w sosie pomidorowym z mozzarell± i bakłażanem | ||
8. | Ravioli ricotta e spinaci al. Sugo | |
Pierożki faszerowane twarożkiem i szpinakiem, podawane w sosie raugu /pomidorowym/ | ||
9. | Gnocchi ripieni al formaggio di capra e tartufo | |
Gnocchi nadziewane kozim serem i truflami | 10. | Spaghetti ai frutti di mare |
Makaron z owocami morza | ||
11. | Spaghetti alle vongole | |
Makaron z małżami | ||
12. | Paccheri zuchine e gamberi | |
Makaron z krewetkami, ¶wieża cukinia, pomidorki koktajlowe w sosie ¶mietanowym | ||
13. | Orecchiette | |
Makaron z owocami morza z prawdziwkami w sosie ¶mietanowym | ||
14. | Spaghetti vongole e cocce | |
Makaron ze ¶wieżymi muszlami | ||
15. | Pantacce all salmone | |
Makaron z wędzonym łososiem w sosie ¶mietanowym | ||
16. | Calamarata A MODO MIO | |
Makaron pier¶cionki w sosie ¶mietanowym z: orzechy pinii, krewetki duże, borowiki, pomidory, oliwki czarne, kapary | ||
17. | Linguine con sgampi | |
Makaron na bazie małych pomidorków koktajlowych z langustynkami |
1. | MISTO SOTT'OLIO | |
Papryka faszerowana tuńczykiem, Suszone pomidory, grillowane karczochy, grillowane bakłażany, szparagi | ||
2. | Caprese con bufola | |
¦wieża mozzarella, pomidory, oliwa z oliwek, oregano, bazylia | ||
3. | Fritto misto all’Italiano | |
Różnego rodzaju krokiety | ||
4. | Bresaola rucola e grana | |
Suszona szynka włoska, rukola, parmezan | ||
5. | Prosciutto con melone e kiwi | |
Szynka parmeńska z melonem, kiwi | ||
6. | Prosciutto crudo con bufala | |
Szynka parmenska z mozzarella bufala | ||
7. | Koctail di gamberi | |
Koktajl z krewetek na sałacie lodowej | ||
8. | Carpaccio di salmone | |
Plastry łososia wędzonego, rukola, parmezan, oliwa z oliwek | ||
9. | Carpaccio di manzo con rucola e parmigiano | |
Plastry polędwicy wołowej, rukola, parmezan | ||
10. | Affettato misto X DUE | |
Półmisek włoskich wędlin, parmezan, oliwki - DLA DWOJGA | ||
1. | Risotto alla pescatora | |
Ryż z owocami morza | ||
2. | Risotto ai funghi porcini | |
Ryż z grzybami prawdziwkami | ||
1. | Gniocchi al ragu`/ alla Gabriella | |
Kluseczki z sosem pomidorowym z parmezanem lub z mozzarell± | ||
2. | Penne alla pomodoro | |
Rurki z sosem pomidorowym | ||
3. | Petto di pollo alla milanese | |
Smażona pier¶ z kurczaka z frytkami lub z sałat± zielon± |
1. | Tris contorni | |
Mix warzyw z patelni (pieczarki, cukinia, papryka kolorowa, bakłażan) | ||
2. | Patatine fritte | |
Frytki 250 gr | ||
3. | Mix verdura alla griglia | |
Mix pieczonych warzyw: cukinia, bakłażan, papryka, cebula, pomidory, boczniak |
1. | Insalata verde | |
Sałata zielona, oliwa, przyprawy | ||
2. | Insalata a modo mio | |
Mix warzywa (sałata lodowa, rucola, papryka kolorowa, ogórek, kukurydza, cebula, oliwki zielone) |
1. | 1. Salsiccia ai ferri con rucola + tris contorni | Kiełbasa włoska wieprzowa podawana z: papryk±/pieczarkami/Cukini± |
2. | Pizzaiola | |
Wołowina w sosie pomidorowym | ||
3. | Scaloppina al limone/vino bianco | |
Delikatne mięso ze schabowego w sosie cytrynowym lub w białym winie | ||
4. | Scaloppina alla sorrentina | |
Delikatne mięso ze schabowego, szynka parmeńska, plaster mozzarella | ||
5. | Bistecca ai ferri con rucola + tris contorni | Befsztyk cielęcy z grilla (dodatki do wyboru) |
6. | Branzino all’ acqua pazza (forno)/limone | |
RYBA - Labraks pikantny w pomidorkach lub w sosie cytrynowym | ||
7. | Branzino A MODO MIO | RYBA-Labraks z ziemniakami, borowiki, kapary, oliwki czarne, pinii |
8. | Frittura di gamberi e calamari | |
Smażone krewetki, kalmary |
1. | TIRAMISU klasyczne | |
2. | ANANAS ¶wieży | |
3. | Panna cotta/budino | |
Deser budyniowy waniliowy | ||
4. | Sorbetto (limone) | |
5. | ¦wieże owoce: ananas, kiwi, banan | |
1. | COCA-COLA/NESTEA/ | butelka szklana 0,25 |
2. | WODA | niegazowana/gazowana 0,25 l |
3. | Woda S.PELLEGRINO 0,25 l | |
4. | Woda S.PELLEGRINO 0,75 l | |
5. | SOKI | pomarańcza, jabłko, multiwitamina, pomidorowy, czarna porzeczka, grapefruit - 0,25 l |
6. | Piwo małe | |
7. | Piwo PERONI małe | |
8. | KAWA esspresso (ANTICA TOSTERIA DI MODENA) | |
9. | Esspresso doppio | |
10. | Kawa americano/latte/cappuccino | |
11. | KAWA neska (biała/czarna) | |
12. | HERBATA | |
13. | WINO domowe MONTALTO | |
kieliszek 0,15 l | ||
karafka 0,5 l | ||
karafka 1 l | ||
14. | WINO domowe CANTINERI | |
kieliszek 0,15 l | ||
karafka 0,5 l | ||
karafka 1 l |