PIZZA

1.MARGERITA PROSCUTTO E FUNGHI
Sos pomidorowy, mozzarella, szynka cotto, ¶wieże pieczarki
2.MARGERITA
Sos pomidorowy, mozzarella, bazylia
3.MARINARA
Sos pomidorowy, oregano, czosnek, anszua
4.IL PESCATORE
¦wieże pomidorki koktajlowe, tuńczyk, mozzarella, oliwki czarne
5.CAPRICIOSA
Sos pomidorowy, mozzarella, karczochy, pieczarki ¶wieże, oliwki czarne, różowa szynka
6.DIAVOLA
Sos pomidorowy, mozzarella, salami pikantne
7.MIMOSA
¦mietana, mozzarella, kukurydza, bazylia, szynka różowa
8.WIUSTEL E PATATINE
Mozzarella, parówka, frytki
9.A MODO MIO (6-różnych kawałków)
Sos pomidorowy, papryka, pieczarki, mozzarella, frutti di mare, oliwki czarne, salami, prosiutto crudo
10.FRUTTI DI MARE
11.PARMA
Mozzarella, plastry pomidora, szynka parmeńska, rukola, parmezan
12.VEGETARIANA
Sos pomidorowy: papryka, cukinia, bakłażan, cebula
13.PIZZA CON BUFOLA
Pomidor, mazzarella di bufola, bazylia, bakłażan
14.RIPIENO (pizza w postaci pieroga)
Sos pomidorowy, mozzarella, salami, szynka cotto, pieczarki
15.FOCACCIA
Spód od pizzy

PRIMI PIATTI - MAKARONY

1.Penne all`arrabiata
Makaron rurki, pomidorki koktajlowe ,czosnek, ¶wieża pietruszka, papryczka pikantna
2.Spaghetti agilo olio e peperoncino
Makaron z oliw±, pikantny, czosnek
3.Spaghetti al pomodoro
Makaron, pomidorki koktajlowe, bazylia, ¶wieży czosnek
4.Linguine olive e capperi
Makaron z oliwkami czarnymi, kaparami, pomidory koktajlowe
5.Bucatini alla matriciana
Makaron, cebula, pomidory koktajlowe, boczek, pietruszka
6.Rigatoni alla bolognese
Makaron, mięso mielone, groszek, marchewka, pieczarki
7.Penne alla siciliana
Makaron rurki w sosie pomidorowym z mozzarell± i bakłażanem
8.Ravioli ricotta e spinaci al. Sugo
Pierożki faszerowane twarożkiem i szpinakiem, podawane w sosie raugu /pomidorowym/
9.Gnocchi ripieni al formaggio di capra e tartufo
Gnocchi nadziewane kozim serem i truflami
10.Spaghetti ai frutti di mare
Makaron z owocami morza
11.Spaghetti alle vongole
Makaron z małżami
12.Paccheri zuchine e gamberi
Makaron z krewetkami, ¶wieża cukinia, pomidorki koktajlowe w sosie ¶mietanowym
13.Orecchiette
Makaron z owocami morza z prawdziwkami w sosie ¶mietanowym
14.Spaghetti vongole e cocce
Makaron ze ¶wieżymi muszlami
15.Pantacce all salmone
Makaron z wędzonym łososiem w sosie ¶mietanowym
16.Calamarata A MODO MIO
Makaron pier¶cionki w sosie ¶mietanowym z: orzechy pinii, krewetki duże, borowiki, pomidory, oliwki czarne, kapary
17.Linguine con sgampi
Makaron na bazie małych pomidorków koktajlowych z langustynkami

ANTIPASTI - PRZYSTAWKI

1.MISTO SOTT'OLIO
Papryka faszerowana tuńczykiem, Suszone pomidory, grillowane karczochy, grillowane bakłażany, szparagi
2.Caprese con bufola
¦wieża mozzarella, pomidory, oliwa z oliwek, oregano, bazylia
3.Fritto misto all’Italiano
Różnego rodzaju krokiety
4.Bresaola rucola e grana
Suszona szynka włoska, rukola, parmezan
5.Prosciutto con melone e kiwi
Szynka parmeńska z melonem, kiwi
6.Prosciutto crudo con bufala
Szynka parmenska z mozzarella bufala
7.Koctail di gamberi
Koktajl z krewetek na sałacie lodowej
8.Carpaccio di salmone
Plastry łososia wędzonego, rukola, parmezan, oliwa z oliwek
9.Carpaccio di manzo con rucola e parmigiano
Plastry polędwicy wołowej, rukola, parmezan
10.Affettato misto X DUE
Półmisek włoskich wędlin, parmezan, oliwki - DLA DWOJGA

PIATTI DI RISO - DANIA Z RYŻU

1.Risotto alla pescatora
Ryż z owocami morza
2.Risotto ai funghi porcini
Ryż z grzybami prawdziwkami

MENU BAMBINO - MENU DLA DZIECI

1.Gniocchi al ragu`/ alla Gabriella
Kluseczki z sosem pomidorowym z parmezanem lub z mozzarell±
2.Penne alla pomodoro
Rurki z sosem pomidorowym
3.Petto di pollo alla milanese
Smażona pier¶ z kurczaka z frytkami lub z sałat± zielon±

CONTORNI - DODATKI

1.Tris contorni
Mix warzyw z patelni (pieczarki, cukinia, papryka kolorowa, bakłażan)
2.Patatine fritte
Frytki 250 gr
3.Mix verdura alla griglia
Mix pieczonych warzyw: cukinia, bakłażan, papryka, cebula, pomidory, boczniak

INSALATONE - SALATY

1.Insalata verde
Sałata zielona, oliwa, przyprawy
2.Insalata a modo mio
Mix warzywa (sałata lodowa, rucola, papryka kolorowa, ogórek, kukurydza, cebula, oliwki zielone)

SECONDI PIATTI - DRUGIE DANIA

1.1. Salsiccia ai ferri con rucola + tris contorni
Kiełbasa włoska wieprzowa podawana z: papryk±/pieczarkami/Cukini±
2.Pizzaiola
Wołowina w sosie pomidorowym
3.Scaloppina al limone/vino bianco
Delikatne mięso ze schabowego w sosie cytrynowym lub w białym winie
4.Scaloppina alla sorrentina
Delikatne mięso ze schabowego, szynka parmeńska, plaster mozzarella
5.Bistecca ai ferri con rucola + tris contorni
Befsztyk cielęcy z grilla (dodatki do wyboru)
6.Branzino all’ acqua pazza (forno)/limone
RYBA - Labraks pikantny w pomidorkach lub w sosie cytrynowym
7.Branzino A MODO MIO
RYBA-Labraks z ziemniakami, borowiki, kapary, oliwki czarne, pinii
8.Frittura di gamberi e calamari
Smażone krewetki, kalmary

DOLCI - DESERY

1.TIRAMISU klasyczne
2.ANANAS ¶wieży
3.Panna cotta/budino
Deser budyniowy waniliowy
4.Sorbetto (limone)
5.¦wieże owoce: ananas, kiwi, banan

BIBITE - NAPOJE

1.COCA-COLA/NESTEA/
butelka szklana 0,25
2.WODA
niegazowana/gazowana 0,25 l
3.Woda S.PELLEGRINO 0,25 l
4.Woda S.PELLEGRINO 0,75 l
5.SOKI
pomarańcza, jabłko, multiwitamina, pomidorowy, czarna porzeczka, grapefruit - 0,25 l
6.Piwo małe
7.Piwo PERONI małe
8.KAWA esspresso (ANTICA TOSTERIA DI MODENA)
9.Esspresso doppio
10.Kawa americano/latte/cappuccino
11.KAWA neska (biała/czarna)
12.HERBATA
13.WINO domowe MONTALTO
kieliszek 0,15 l
karafka 0,5 l
karafka 1 l
14.WINO domowe CANTINERI
kieliszek 0,15 l
karafka 0,5 l
karafka 1 l

Projekt i realizacja: DOBRE PROJEKTY - wnętrza i grafika